Flere hundre i karantene:

«Koronabussen» skal ha utløst smitteutbruddet i Kristiansund og Molde

Koronasmitten har blomstret opp både i Kristiansund og Molde, og det er den såkalte «Koronabussen» som skal være opphav til smitteoppblomstringen i de to byene.
Nyheter

Det er Nrk Møre og Romsdal som skriver at den foreløpige smittesporingen viser at den mye omtalte pensjonistbussen som var på reise i Norge skal være opphavet til smitteoppblomstringen i de to byene. Bussen med 37 koronasmittede pensjonister stoppet flere steder i åtte fylker, blant annet ved Trollstigen i Møre og Romsdal.

- Én person fra Molde ble bekreftet smittet etter å ha vært i kontakt med noen fra bussfølget, sier ordfører i Kristiansund kommune Kjell Neergaard til Nrk.

Senere skal personen som ble smittet ha besøkt flere restauranter og spisesteder i Kristiansund sammen med et reisefølge forrige helg, hvorpå smitten har spredd seg. Hittil er 16 personer i byen bekreftet smittet, og mellom 500 og 1000 personer er i karantene, skriver Nrk.

– Smittekilden er opprinnelig den bussen, sier Neergard.

Flere hundre personer er altså i karantene i Molde og Kristiansund mens det jobbes med smittesporing. Flere av smittetilfellene i Molde skal også etter all sannsynlighet stamme fra personen som ble smittet av dette bussfølget.

Les også: Fire nye smittetilfeller i Molde

– Vi har ganske sterke indikasjoner på at det er tilfellet. Vanskelig å være sikre på det, men vi har gjort undersøkelser med det for øyet, sier kommuneoverlege i Molde, Cato Innerdal til Nrk.

Les hele saken her

Ellers opplyser Møre og Romsdal fylkeskommune i en pressemelding lørdag formiddag at det på grunn av smittesituasjon og beredskapsnivået i Kristiansund er bestemt at framdørene på bussene i Kristiansund, på Averøya, i Aure og på Smøla blir stengt fra lørdag morgen og inntil videre. Dette blir gjort for å verne bussjåførene mot smitte.