Sluttet i operaen i Oslo – begynte på folkehøgskole:

- Vi må alltid risikere noe. Bare da lærer vi

I 12 år var hun maskør, parykkmaker og produksjonsansvarlig ved operaen i Oslo, men da telefonen ringte fra Surnadal brukte ikke Anne Stålegård (44) lang tid på å bestemme seg. Hun tok med seg kajakken og flyttet.

Anne Stålegård hadde akkurat gjort unna et jobbintervju til en annen stilling ved operaen i Oslo da rektoren fra Nordmøre folkehøgskole var på tråden. Folkehøgskolen trengte lærer på makeup-artistlinja - og en med padlekompetanse ved friluftslinja. - Jeg tenkte umiddelbart at dette var for langt unna. Jeg sa jeg skulle tenke over aktuelle kandidater, men etter noen timer så tenkte jeg: Det er jo jeg som må ha den jobben.  Foto: Tommy Fossum

Nyheter

Vi møter henne i kantina på folkehøgskolen. Med utsikt oppover Surnadalsdalføret en vakker oktoberdag – og mot fjellet Knyken.