Elevene fikk høre sterke historier fra Moria-leiren på Lesvos:

– Det er endeløse køer for å få mat, gå på do, de mangler vann og det er vanskelig å få medisinsk hjelp

Hjelpearbeider Dorsa Javeid fra Leger Uten Grenser fortalte fredag sterke historier fra Moria-leiren i møtet med ungdomsskoleelever i Eresfjord.

Interessant: Mathias Øverås Aarstad har satt seg godt inn i situasjonen i Moria-leiren. Fredag holdt han foredrag i klassen. Her sammen med Dorsa Javeid. 

Nyheter

– Det er endeløse køer for å få mat, gå på do, de mangler vann, og det er vanskelig å få medisinsk hjelp. Folk står opp midt på natta for å stille seg i kø for legehjelp som for de heldigste ikke er tilgjengelig før klokka åtte om morgenen. Leiren har vært kraftig overbefolket. Den var bygd for 3000 flyktninger. Til tider har det vært 20000 personer der. Veldig mange er frustrerte på grunn av at de ikke vet hvor lenge de må være i leiren. De aller fleste så for seg et kort opphold før de skulle få dra videre til andre europeiske land.