Rydder bort gammel miljøfarlig skihistorie

Heisvaieren i gamle Bergheimsbakken skitrekk var blitt en felle for mennesker og dyr.

Der ingen skulle tru: Trygve Roaldset har fått oppdraget med å rydde bort heistrekk og annen infrastruktur i gamle Bergheimsbakken alpinanlegg. Her fra toppen av heistrekket.   Foto: Geir Forbregd

Nyheter

Den gamle ærverdige Bergheimsbakken var alpinsenteret i Surnadal fra slutten av 1960-tallet fram til 1985 da Sæterlia alpinanlegg sto ferdig. Siden 1985 har naturen tatt tilbake heistrasé og alpinanlegg. Det er nesten helt umulig å se det har vært livlig skiaktivitet i området noen gang. Men inne blant older og hegg står det gamle skitrekket intakt. Vaiere forgår ikke så lett. Sjøl om naturen har omsluttet vaieren og røtter og trær har vokst rundt den har vaieren stått i spenn mellom trommelen på toppen og heisbua i enden av bakken. Dermed har den vært en felle for mennesker og dyr som ikke har ant at den har vært der.