Ukas fredagsgjest

– Dette er ikke for pyser

De fleste av oss har en sykdomshistorie, alt fra korte sykeleier med forkjølelse og feber til langvarige, mer alvorlige diagnoser. Ukas fredagsgjest er Ane Martine Sæthervik Berg. Hun har i ti av sine tjuefem år vært til dels alvorlig syk av endometriose.

levd med sykdom i ti år: Ane Martine Sæthervik Berg er tjuefem år, i ti av dem har hun levd med sykdommen Endometriose. Hun arbeider i Trondheim og har hjemmekontor hver fredag. Da går turen til moras hus i Bøfjorden. 

Nyheter

Vi besøker Ane heime hos mor hennes i Bøfjorden. Vi ringer på og venter på at noen åpner ytterdøra. Ut kommer ei ung jente – vi antar det er Anes lillesøster, men så hilser hun og presenterer seg som Ane. Og ser slettes ikke ut som ei på femogtjue. Hun ser såpass ung ut at det er lett å forstå hvis hun må vise legitimasjon der hvor det er attenårsgrense.