Julebelysning til glede og besvær

Julepyntede fasader er for mange et kjærkomment lyspunkt i mørketiden. Men hva hvis julestemningen til naboen tar overhånd? Er det lov til å klage?

Det finnes ingen lover som er konkrete på dette med julelys, men både borettslagsloven og eierseksjonsloven har generelle regler som sier at man ikke skal bruke boligen på en måte som er til urimelig ulempe for naboen.   Foto: Pexels

Nyheter

Like sikkert som om at julen nærmer seg, kommer debatten om hvor tidlig man kan begynne å pynte til jul. I Norge har det blitt mer og mer vanlig å lyse opp boligen med blinkende julelys fra november og helt frem til nyttår. Pandemien har nok forsterket behovet for ekstra hygge, og hos enkelte har til og med nisser og adventsstaker dukket opp i vinduskarmen. Men hva gjør du hvis denne pyntingen når et omfang som går utover nattesøvnen?