Ingrid og Driva vant nyhetspris

Ingrid Ellevsets nyhetsserie Innsyn i pasientjournal vant Polaris Medias nyhetspris for liten avis.

Gratuleres: Drivas redaktør Tommy Fossum gratulerer Ingrid Ellevset med Polaris Medias nyhetspris for 2019. 

Nyheter

Reportasjeserien handler om Gunn Inger Reitens kamp for innsyn i pasientjournalen til den alvorlig syke ektemannen sin. Saken starter med referat fra en domsavgjørelse i saken for fortsetter gjennom en personalisert artikkelserie, der Driva er tett på utviklinga. Og til slutt er med da kommunen til slutt gir fult innsyn.

Juryen sier artikkelserien viser hvor viktig det er at redaksjoner i små lokalsamfunn følger enkeltmennesker i kampen mot systemet, og gjør det på en balansert måte.

– Jeg takker for prisen, og vil si at nettopp det å få fram enkeltmenneskers skjebner i kamp mot systemet er en del av det samfunnsoppdrag vi journalister har, sier Ingrid Ellevset, nå redaktør i Aura Avis.

Drivas nye redaktør gratulerer Ingrid Ellevset med prisen og overrekker en blomster på vegne av avisa. Ellevset på sin side takker tidligere redaktør Sigmund Tjelle for å ha gitt tid og rom til å følge opp en enkeltsak så tett.

Polaris Media delte i tillegg ut priser for foto, levende bilde reportasje, kommentar, reportasje og nyhetspris stor avis. Trond Hustad og Romsdals Budstikke vant reportasjeprisen.