Problemer ved ferjekai - varsler færre ferjeavganger. Nå blir det hastemøte

Fylkeskommunen varsler ruteendringer og færre avganger på ferja mellom Kvanne og Rykkjem.

Fortvila situasjon: Fylkespolitiker Lilly Gunn Nyheim (Ap) i Surnadal fortviler over varsel om færre avganger og helt nye rutetider på Kvanne-Rykkjem ferja fra 2. januar. 

Nyheter

Effekten av bremsingen på den nye ferja Stangvikfjord er så kraftig at den skaper en kraftig virvel som ødelegger fundamentet på den gamle dampskipskaia som ligger inntil ferjekaia. Steinar i fundamentet har blitt gravd ut og asfaltdekket på kaia har sklidd ut i sjøen på sida mot ferjekaia. For å reparere skader og styrke fundamentet ser ferjeavdelinga i Møre og Romsdal fylkeskommune seg nødt til å endre rutetidene fra 2. januar. Ferja vil da få helt nye tider og midt på dagen mellom 11.00 og 14.00 vil ferja bare gå en gang i timen. Seilingstida vil bli 18 i stedet for 12 minutter. Lavere frekvens og fart på ferja skal forhåpentligvis holde fundamentet på dampskipskaia i sjakk til kaia er forsterka. Meldinga om dette ble mottatt i Sunndal og Surnadal kommune denne uka. Høringsfristen går ut tirsdag over helga.