Venter vindkast opp i orkans styrke

Meteorologisk institutt med gult farevarsel gjeldende for områder i Møre og Romsdal og Trøndelag.

Meteorologisk institutt varsler gult farenivå på vindkast i Møre og Romsdal og sørlige deler av Trøndelag fra søndag kveld.   Foto: Meteorologisk institutt

Nyheter

Fra søndag ettermiddag til natt til mandag ventes kraftige vindkast fra sørøstlig retning. Lokalt i indre strøk kan det bli mellom 27 og 35 m/s i kastene, opplyser meteorologisk institutt på sine farevarselsider på yr.no.

Meteorologene anbefaler alle å sikre løse gjenstander, unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder, og ellers å følge råd og sjekke status fra transportaktører. Sjekk også veimeldinger på 175.no og vurder forhåndstiltak for å begrense skader.

Vindkastene kan blant annet medføre at løse gjenstander blåser bort, at strømforsyningen kan bli påvirket - eksempelvis som følge av trær som knekker eller kommer i kontakt med strømnettet - og enkelte veier kan også bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen. Snøfokk i fjellet gir redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og/eller stengte veier.

Vinden er ventet å øke i styrke fra søndag 27. desember klokka 16:00, og ventes å løye igjen fra mandag 28. desember rundt klokka 03.00.

Gjelder for Møre og Romsdal og sør i Trøndelag.