Den dagen glemmer de aldri:

20 år har gått siden tragedien rammet garden

1. juli 2000 er en dato som for alltid vil være innprentet i minnet hos alle på garden Bortigard i Bæverfjord. De glemmer aldri morgenen da fjøset brant ned og de aller fleste dyra brant inne. I løpet av et par korte timer var fjøset, dyra og livsgrunnlaget borte.

Tre generasjoner: På de 20 åra som har gått siden den dramatiske fjøsbrannen er mye forandret i Bortigard. I dag er det Arthur og samboer Allis – her med vesle Sivert på fanget, som er sjølfolket på garden, men Else hjelper fortsatt til med det aller meste av gardsarbeidet. 

Nyheter

Det har gått 20 år siden de opplevde marerittet, lørdag 1. juli 2000. Denne morgenen brant fjøset ned til grunnen og de klarte ikke å berge ut mer enn noen få dyr av besetningen på rundt 50. Rundt 40 dyr brant inne, med stort og smått – melkekyr og kalver.