Båt bygd på Nordmøre sank - 17 savnet: - Dessverre en del av risikoen ved å fiske i Barentshavet på denne årstida

Ulykkestråleren som sank i Barentshavet på grunn av ising ble bygd ved Vaagland Båtbyggeri.

Peder Vaagland husker båten Remifisk, som mandag gikk ned med 17 mann ombord, da den ble bygget i 1979. - Rederne var tett på byggingen den gangen. Den gang bygde vi også båtene helt fra begynnelsen, men selve båten var ikke konstruert hos oss.  Foto: Gøran Rønning

Nyheter

- Ja, det er dessverre en del av risikoen å fiske i Barentshavet på den her årstida. Det kan gå fort når båten iser under svært dårlige værforhold, sier Peder Vaagland til Driva. Da båten ble bygget jobbet han med å tilrettelegge den tekniske delen av båtproduksjonen ved Vaagland. Han ble senere daglig leder i båtbyggeriet.