Tre nye koronasmitta i Molde - skoleelever i karantene

23 i karantene.
Nyheter

Molde kommune sier i en pressemelding de seint i går kveld fikk melding om tre nye smittetilfeller. Den ene av dem er trener på Træff. Tilfellet utløser 14 personer i karantene. Alle spillere på to lag skal testes rutinemessig, og dette omfatter i stor grad elever ved Bekkevoll ungdomsskole.

– Dersom alle på laget tester negativt, kan de avbryte karantenen og gå tilbake på skolen, opplyser assisterende kommunedirektør Britt Rakvåg Roald. Dette fordi de ikke har hatt direkte nærkontakt med den smitta.

Den andre er blitt smittet av en som ble smittet tidligere denne uka. Vedkommende satt allerede i karantene, og opprinnelig smittekilde er fra Trondheim. Det siste tilfelle har ny smittekilde, men som er kjent for kommunen. Ytterligere ni personer må i karantene.

– Vi har hatt flere tilfeller siden nyttår der de smitta vært ute sammen med andre selv om de har kjent at de har vært litt såre i halsen eller hatt andre milde symptomer. Da har de smittet andre før de fikk testet seg, opplyser Rakvåg Roald.

Hun har derfor en klar oppfordring til alle i Molde nå:

– Hold deg heime med en gang du kjenner antydning til forkjølelse, sår hals eller vondt i kroppen, og bestill time for å bli testet så fort som mulig, sier hun.

– Dette er veldig viktig for å holde smitten nede i Molde nå, presiserer hun.