To nye smittede i Molde

Molde kommune fikk lørdag morgen melding om to nye smittede av covid 19.

Flere er smittet: Molde kommune fikk lørdag melding om to nye smittede i kommunen.  Foto: Romsdals Budstikke.

Nyheter


Smittekilden til den ene er utbruddet i håndballmiljøet, men vedkommende er ikke selv spiller eller aktiv i klubben. Den smittede var i karantene da den positive prøven ble tatt, og ingen nye må i karantene. Den andre smittede er nærkontakt av en person som testet positivt torsdag kveld. 10 personer er satt i karantene og skal testes som følge av dette tilfellet.

Lørdag formiddag har kommunen mottatt negative prøvesvar fra alle spillerne på ett av lagene fra Træff. Prøvesvarene fra det andre laget er fortsatt ikke komplett. To lag måtte som kjent i karantene og teste seg som følge av at treneren fikk påvist korona. Ingen av dem hadde hatt direkte nærkontakt med treneren. Spillerne på laget hvor alle testet negativt har nå fått beskjed om at karantenen er opphevet med umiddelbar virkning.

- De 40 spillerne ble satt i såkalt midlertidig karantene. Det var liten risiko for smitte, men vi testet dem for sikkerhets skyld, opplyser assisterende kommunedirektør Britt Rakvåg Roald. Nå er altså det ene laget ute av karantene og ungdommene kan gå på skolen fra mandag.

Lørdag formiddag har Molde kommune 43 registrerte tilfeller av korona siden nyttår.