Vel 75 gjestearbeidere på vei midt i koronapandemien:

- Jeg har full forståelse for at folk er engstelige

Fabrikksjef Roar Ørsund har forståelse for skepsisen til at mange gjestearbeidere kommer til Hydro Sunndal midt i en pandemi.

- Jeg har full forståelse for at folk er engstelige, men jeg er trygg på at smittervernsplanene vi har lagt sammen med kommunen og smittevernslegen i Sunndal vil sørge for at dette går trygt for seg, sier Roar Ørsund til Driva. 

Nyheter

De fleste gjestearbeiderne fra Portugal, Slovakia, Sverige og Finland ankom Sunndalsøra i helgen, og er i gang med obligatorisk karantenetid. Selve arbeidet starter mandag 18. januar. Arbeidet er satt raskt i gang fordi brennovnen som lager anoder trenger reparasjon. Ovnen fra 1968 greier ikke å overholde utslippskravene for PAH i 2020, og Miljødirektoratet har avslått dispensasjonssøknad fra Hydro.