Nye smittetilfeller i Heim

To nye smittet. De siste to ukene er det registrert ni personer med påvist koronasmitte i Heim kommune.

Heim kommune.  Foto: Gøran Rønning

Nyheter

I skrivende stund, mandag formiddag 11. januar, er smittestatus i Heim kommune at det er registrert totalt ni personer med påvist koronasmitte i kommunen de siste 14 dagene.

Tre ansatte i Kongsberg Skipsservice AS, datterselskap til Heim Maritime AS, ble torsdag 7. januar, bekreftet smittet av covid–19. Smittesporing ble igangsatt og alle nærkontakter ble satt i karantene. Verftet har vært stengt mens smittesporingen har pågått.

– Etter nærmere avtale med verftet er de som ble fristilt klar til å starte på arbeid fra i morgen (lørdag, journ.anm.), skrev Kongsberg Skipsservice i en pressemelding fredag. Videre understrekes det i pressemeldinga at ansatte i Kongsberg Skipsservice AS har fulgt gjeldende regler knyttet til testing ved innreise.

Lørdag 9. januar fikk Heim kommune melding om to nye smittetilfeller.

– Det ene smittetilfellet er relatert til innreise, og smittesporing er fullført. Det andre smittetilfellet har ukjent smittevei, og smittesporingen er gjennomført. Saka følges opp videre. Flere er satt i karantene ved Kongsberg Skipsservice AS, opplyser kommunen på sin hjemmeside.