Politiet frykter at to personer har omkommet

33 personer ble evakuert, fem personer ble sendt til sjukehus og to personer fryktes omkommet etter brannen i en bygård på Aspøy i Ålesund lørdag.
Nyheter

Pressemelding fra politiet med statusoppdatering angående brannen i en bygård på Aspøy i Ålesund kommune lørdag:


Brann i Ålesund - to personer ikke gjort rede for

Brann i bygård i Steinvågvegen på Aspøya. Politiet har ikke oversikt over alle personene som er registrert på boligen som brenner.


Klokka 05.45 lørdag morgen fikk politiet inn melding om brann i Steinvågvegen 43 B vest på Aspøy i Ålesund sentrum. Det ble utløst trippelvarsling og nødetatene var raskt på stedet.

Flere personer ble berget ut fra bygningen og i alt ble 33 personer i forbindelse med brannen evakuert. Ni av disse ble evakuert fra Steinvågvegen 43 A og B. De øvrige 24 ble evakuert fra nærliggende boliger.

Fem personer ble fraktet til Ålesund sykehus. Tre av disse fikk etter legesjekk status som uskadet/lettere skadet og er skrevet ut. To er fortsatt på sykehus til observasjon for lettere/moderate skader.

Status for de evakuerte nå i kveld er at de fleste har fått flyttet tilbake. Men beboere i Steinvågvegen 43 A og Steinvågvegen 43 B er fortsatt evakuert. Til sammen åtte personer får bistand fra Ålesund kommune.

To personer er savnet fra boligen, og politiet frykter at disse er omkommet. Dette er basert på opplysninger som er innhentet fra pårørende og vitner. De savnede er to voksne kvinner som er i familie med hverandre, og de er savnet fra samme leilighet. Pårørende er varslet.

Lørdag kveld er det fortsatt god varme på stedet, men brannen er slukket. Kriminalteknikere gjør undersøkelser på stedet, men det er ikke mulig å gå inn på selve stedet nå. Arbeidet på arnestedet vil starte så snart det er mulig. Det er foretatt avhør av flere vitner som var i boligen, samt andre som var i nærheten.

Det blir iverksatt tiltak for å sikre stedet i Steinvågvegen, og i den forbindelse vil blant annet noen ustødige vegger rives.