Uforsiktighet med komfyren stod for 79 utrykninger i Møre og Romsdal i 2020

Brann- og redningsvesenet i Møre og Romsdal rykket i 2020 ut til 79 branner og branntilløp på komfyren. I hovedsak tørrkokinger. En komfyrvakt kan løse problemet og bidra til å redde liv og verdier.

Komfyrvakt og branntilløp komfyr: – De fleste komfyrbranner skyldes uoppmerksomhet og ikke tekniske feil ved produktet, sier Endre Dahlen kommunikasjonsansvarlig i Nordmøre og Romsdal brann og redning IKS (NORBR).  Foto: NORBR

Nyheter

– Mange sitter nok på en historie om da det holdt på å gå skikkelig galt på kjøkkenet. Enten om da det ringte på døren, eller da babyen begynte å skrike på soverommet. Litt uoppmerksomhet er alt som skal til. Det kan fort gå fra matos til farlige branngasser, og i verste fall kan det oppstå brann, sier Endre Dahlen kommunikasjonsansvarlig i Nordmøre og Romsdal brann og redning IKS (NORBR) i en pressemelding.

Det er krav til komfyrvakt i alle nye boliger og ved oppussing av kjøkken der det legges opp ny kurs til komfyren. De samme reglene gjelder for fritidsboliger. Komfyrvakter får du kjøpt hos elektronikkbutikker, kjøkkenbutikker og i nettbutikker.