Kriseledelsen i Sunndal:

Trolig sørafrikansk/brasiliansk mutasjon av Covid-19: - Totalt 11 smittet

Det er sannsynlig at utbruddet av Covid-19 i Sunndal skyldes den sørafrikanske/brasilianske varianten av viruset.

- Denne varianten karakteriseres av økt smittsomhet, men det er ingen holdepunkt for at den gir mer alvorlig sykdomsforløp, sier Svein Anders Grimstad til Driva.  Foto: Tommy Fossum

Nyheter

Denne varianten karakteriseres av økt smittsomhet, men det er ingen holdepunkt for at den gir mer alvorlig sykdomsforløp.

- Opplysningen bygger på Akershus sentralsykehus sin undersøkelse av prøven fra kvinnen som vi mener er utgangspunkt for utbruddet her hos oss. Molde sjukehus vil i løpet av onsdag bekrefte om også positive prøver fra Sunndal skyldes den samme varianten, skriver kriseledelsen i en pressemelding onsdag formiddag.

Sent tirsdag kveld fikk kommunen også bekreftet at ytterligere en sunndaling har testet positivt. Hun har nær relasjon til andre smittede og har vært i karantene siden utbruddet ble kjent.

Ingen av de smittede i Sunndal er alvorlig syke, men har lette eller ingen symptomer.

- Vi minner til slutt om at alle som testet negativt etter smittesporingen på Sande SFO kan gå ut av karantene når de har fått bekreftet negativ test, sier kommuneoverlege og smittevernlege Svein Anders Grimstad i en pressemelding.