Har stengt både fylkesveg og kommunal veg igjen

Fylkesveg 6136 i Sunndal er stengt, denne vegen ble stengt onsdag og åpnet igjen torsdag formiddag. Nå er vegen stengt på ny.

Litldalen, Sunndal.  

Nyheter

Årsaken er fare for snøskred. Vegen er stengt ved Hårstad grustak i Litldalen på Sunndalsøra, strekningen det gjelder er Hårstad - Tredal bru. Statens vegvesen oppgir ikke når vegen vil åpnes igjen, den er stengt inntil videre.

Den kommunale vegen som går frå Hårstad opp til Dalaråa i Litldalen ble også stengt igjen torsdag kveld.


Fylkesveg stengt

Det gjelder fylkesveg 6136 i Sunndal kommune.Fylkesvegen hit har åpnet igjen

Ved Hårstad bru i Litldalen i Sunndal er vegen åpnet igjen etter fare for ras.


– Jeg bestemte meg for å stenge vegen tidligere i kveld, kl. 19.00. Veidekke var usikker, men vi tok ei en avgjørelse da vi så værmeldingen. Den er stengt nå og vil være stengt til utpå dagen i morgen, mest sannsynlig til søndag. Vi tar en ny vurdering fredag, sier oppsynsmann i Sunndal, Birger Bakken til Driva.

Han forteller at i følge varsom.no er det betydelig snøskred fare i Sunndal. De åpnet vegen i Litldalen tidligere i dag, fordi det var kaldere og mer stabilt vær.

– Det er selvfølgelig viktig at vi har en god dialog med beboerne. De fikk heldigvis muligheten til å handle på Øra i dag.

Den kommunale vegen i Litldalen har vært stengt tidligere år, sier Bakken, helst om natten, når det ikke er like oversiktlig.

Hovenvegen, fylkesveg 6138, er også fremdeles stengt.


Fylkesveg stengt på grunn av rasfare

Usikkert når den åpnes.


– Det er bedre å være på den trygge siden, ikke verdt å ta noen sjanser, sier oppsynsmannen.