Første prototypene leveres i Valsøyfjord og Sunndal

Hydro utvikler aluminiums-armert betong: - Dette vil kutte klimautslippene betydelig

De første prototypene av aluminiums-armert betong skal leveres til Geitbåtmuseet i Valsøyfjord og roro-rampa til Hydro Sunndal. Dette er et teknologisk banebrytende prosjekt som kan redusere klimautslippene betydelig, og som nå har tatt viktige steg mot industrialisering.

I Sunndal er Hydro i gang med å bygge en ny roro-rampe. Rampa skal bygges på tradisjonelt vis med betong armert med stål, men DARE2C har fått anledning til å integrere ett aluminium-betong komposittelement i ett hjørne av dekket. (Arkivfoto)   Foto: Hydro

Nyheter

Disse betongelement-leveransene fra DARE2C, et prosjekt ledet av sunndalingene Grete Hjetland og Trond Furu, er de første til reelle prosjekter. Begge er de aller første i sitt slag.