Har samlet inn tonnevis med brukte batterier

De siste ukene har 16.000 fjerdeklassinger vært med på Batterijakten. Flere skoler i Drivas dekningsområde har bidratt.

FLINKE BATTERISAMLERE: Elevene ved Halsa barne- og ungdomsskole samlet inn 500 kilo brukte batteri i skolekonkurransen i regi av Miljøagentene. 

Nyheter

Sammen har elevene knust alle tidligere rekorder og på landsbasis samlet hele 124 tonn brukte batterier til gjenvinning.

Batterijakta er en landsdekkende skolekonkurranse i regi av Miljøagentene, hvor målet er å lære elevene om gjenvinning og hvordan vi kan bli bedre til å ta vare på jordas ressurser.

Nordmenn er de som kjøper og kaster mest elektronikk i hele verden, og ikke alle har fått med seg at elektrisk avfall og batterier skal leveres til gjenvinning. Derfor arrangerer Miljøagentene, i samarbeid med Clas Ohlson, VARTA og Batteriretur, en årlig kampanje for å samle inn brukte batterier rundt om i norske husstander.

– Batterijakta er en miljødugnad, som på en enkel måte gir alle fjerdeklassinger mulighet til å engasjere seg og bidra til et bedre miljø, sier Julie Vestgren Pettersen, prosjektleder i Miljøagentene.

Stort engasjement

Batterijakta gikk for niende gang denne våren, og aldri før har flere vært med på aksjonen. Over 780 fjerdeklasser har trålet land og strand etter brukte batterier. I ekte dugnadsånd har elevene engasjert nærmiljøet i jakta på batteriene, og satt både onkler, tanter og besteforeldre i sving.

Premiering

For å vinne konkurransen har klassene både løst ukeoppdrag og samlet inn batterier, for å skaffe poeng. Gjennom ukeoppdragene har barna fått slippe kreativiteten løs og laget batterikunst, plakater og miljøvennlige oppfinnelser.

Klassen som gikk helt til topps var 4A på Lyngstad og Vevang skole, i Hustadvika kommune i Møre og Romsdal. De var blant klassene med flest mulig poeng og ble trukket ut som de heldige vinnerne. Hovedpremien som er på 30.000 kroner, oppfordres elevene til å bruke på noe miljøvennlig som kommer hele klassen til gode.

God lokal innsats

Ved Halsa barne- og ungdomsskole ble det samlet inn hele 500 kilo med brukte batteri, Bøfjorden og Bæverfjord Oppvekstsenter samlet inn 245 kilo, Surnadal barne- og ungdomsskole har samlet inn 208 kilo, mens elevene ved Eidsvåg barne- og ungdomsskole samlet inn 227 kilo.