Hvem er du, Styrkår Brørs?

Idèforfatter. Tekstforfatter. Instruktør. Kom heim til Surnadal etter noen år utabygdes. Fordi han ville lage liv. Lage teater for bygdefolket. Mannen med èn fot i kulturlivet og den andre i klasserommet heter Styrkår Brørs og det er han som er ukas fredagsgjest.

store fotafar: Store fotafar har Styrkår satt i det surnadalske kulturterrenget, og på tross av sine 86 år har han ennå ikke kommet til veis i teatervandringa. 

Nyheter

Styrkår tar imot oss i leiligheta han og Kjellaug har hatt som adresse de siste ti åra. De solgte huset i Bruhagen og flyttet inn i en mindre bolig på Skei. Det viser seg at han er gentleman av den gode, gamle sorten. I yttergangen hjelper han til med ytterjakken og henger den på stumtjeneren. Ønsker oss velkommen og viser med gest at vi skal gå først inn i stua. Spør om hjemmelaget havrekjeks er godt nok følge til kaffen.