Gyda isolerer grender i Surnadal:

– Ikke opplevd isolerte grender siden Todalsraset

Ordfører Margrethe Svinvik (Sp) sier det er lite å gjøre annet enn å passe på nå når vannet renner fritt.

Bekymret: Det gjør ordfører Margrethe Svinvik bekymret å tenke på deler av øvre Surnadal er totalt isolert fra omverdenen av vannet fra Surna som har gått over sine bredder, som her der elva stenger fylkesvegen på Nordsida i Surnadal og deler Surnadal i to.  Foto: Geir Forbregd

Nyheter

Ordfører Margrethe Svinvik (Sp) i Surnadal sier det er lite å gjøre med de store vannmassene som nå skaper problemer i Surnadal. Fylkesveger står under vann og er stengt, ingen kommer seg nordover fra Skei om de ikke kjører via Sunndal og Oppdal, elever og lærere ble sendt heim fra skolen tidlig for å kunne komme seg heim før vegene blei stengt. Ingen har likevel helt oversikt over hvem som kom seg heim den vegen før begge fylkesvegene ble stengt. Det som er klart at Surnadal er delt i to av vannmassene fra Surna. Øvre Surnadal og nedre Surnadal med kommunesenteret på Skei er atskilt. I Øvre Surnadal er det i tillegg små grender som er avskilt fra omverdenen på grunn av vannet.