Dette er ståa etter veiene nå

Dette er status på veiene i distriktet vårt fredag formiddag i følge Veitrafikksentralen Midt. Det er fortsatt stengt på Fv65 Garberg i Surnadal og på E39 ved Vinjeøra i Heim kommune. Oppdatert fredag ettermiddag.

Veiene i distriktet vårt har fått gjennomgått ekstremværet det siste døgnet. Det begynner heldigvis å lystne litt nå på fredag.  Foto: Edvin Sættem Nessæther

Nyheter

Veitrafikksentralen opplyser følgende til Driva fredag formiddag, om status på Fv65 ved Garberg og E39 på Vinjeøra i Heim:

Fv65 Garberg - Det er ei lang og dyp stikkrenne som skal ordnes. Det er en omfattende jobb og åpningstidspunktet er per nå ikke klart. De venter svar fra Møre og Romsdal fylkeskommune om status videre. Det jobbes så hurtig som mulig for å få åpnet veien igjen da dette er svært viktig med tanke på at E39 på Vinjeøra blir stengt i lengre tid.

Oppdatert kl.10.25:

– Vår plan er å åpne ett felt til kl. 12.00 fredag, og ett til i løpet av dagen, sier ansvarlig for vegstrekningen Marit Børø ved vegseksjonen i Trøndelag fylkeskommune.

E39 ved Vinjeøra - Det blir en langvarig stenging av denne veien på grunn av store skader etter uværet. Det er per nå ikke mulig å angi eksakt dato og tidspunkt for når veien kan åpnes igjen. Veitrafikksentralen bemerker at datoen 27.januar som har vært nevnt for åpning av veien, ikke er reell.

Voldsomme ødeleggelsar: E39 er stengt i Skeisdalen - altså i dalen i området ved Vinje kyrkje på Vinjeøra.  Foto: Svein Robert StavåsI følge Veitrafikksentralen vil det komme statusoppdateringer på både Fv65 og E39 i løpet av ettermiddagen fredag.

Oppdatering 14/1 14.00:

-E39 stengt mellom Halsa og Orkanger. (Stengt flere steder pga oversvømmelser og kollapset vegbane)

Omkjøring via Sunndal. Via Surnadal fra kl.16.00.

-FV65 Halsa-Orkanger planlagt åpnet kl.16.00

-RV70 Kr.sund-Oppdal åpen

-FV62 Sunndalsøra-Molde åpen

-FV660 Eresjord åpen

-FV6134 Øksendal åpen

-FV6142 Gjøra-Grødalen stengt pga ras.

-FV6128 Vågbøvegen stengt pga oversvømmelser.

-FV6138 Hovenvegen stengt pga rasfare.

-Oslo-Trondheim:

-Dovrefjellet er åpent.

-Venabygdsfjellet er stengt.

-Østerdalen er åpen.

Dette er ståa på andre veier som har vært berørt av uværet det siste døgnet:

- Fv 6134 Sunndal: Vegen åpnet ved Øksendalsøra etter oversvømmelse.

- Fv62 Sunndal: Åpnet for trafikk ved Øksendalstunnelen etter jordskred.

- Fv6150 i Surnadal er åpnet for trafikk etter å ha vært stengt på grunn av flom. Redusert framkommelighet etter flom.

- Fv65 er nå åpnet ved Einmoen etter mye vann i vegbanen.