Åpner Dalalåven

Inga inviterer til nyatelieret
Nyheter

Dalalåven er navnet på Inga Dalseggs nye atelier. Hun og far Magnar har ryddet og snekret i årevis, og nå står bygget endelig klart til bruk.

Det har ikke vært uten slit og gjenvordigheter. Mye snekring har det vært og før jul i fjor var far og datter å påtreffe med henholdsvis høyre- og venstre arm i fatle.

Inga holdt på å sette livet til etter å ha blitt bitt av nabokatten, mens Magnar hadde falt ned under snekring på låven.

Men nå er alt slikt bare minner, og kommende lørdag inviterer Inga til storstilt åpning med salgsutstilling og omvisning.

Hun retter en stor takk til lokale firmaer og håndverkere som har bidratt til å gjøre ferdig bygget til åpningshelga - og trekker fram Bergmoen snekkerfabrikk og Byggmakker som har ytt særdeles god service.

Det første som møter oss når vi entrer bygget fra låvebrua er salgslokalene for kunstlys og annet, før vi åpner døra videre inn til et romslig atelier med overlys fra takvinduer og stor takhøyde.

I andre enden av lokalet finner vi privaten med kontorpult, kjøkkenkrok og salong/spisekrok.

Sjøl om det er mye nytt panel i lokalene, er rommene også preget av gjenbruk både med gamle dører, vinduer og møblement. Det har også vært et poeng at de gamle bjelkene i låven skal være synlige. Den som kommer på lørdag får se.

Det ble et skår i gleden for Inga at bestefar Jon E Børseth døde ti dager før låven skulle åpne.

- Han ble veldig glad da han fikk høre at vi skulle pusse opp låven og bruke den som atelier, og han sa han håpet å få leve slik at han fikk oppleve åpningsdagen, forteller Inga.

Slik ble det dessverre ikke, og sjøl om Jon E Børseth ble 98 år gammel, vil Inga tenke mye på bestefaren akkurat på lørdag.

Etter at åpningshelga er unnagjort, skal de bildene som ikke er solgt sendes til Sverige - til ABU Art i Dals Långed der utflyttet rindaling Ivar Romundstad har innredet utstillingslokaler.

- Det ble ekstra påkrevet å få gjort unna den offisielle åpningen av Dalalåven akkurat denne helga med tanke på dette. Og etter at jeg får igjen bildene fra Sverige, blir det fullt opp med messer fram mot jul. Å ha åpning av låven mens jeg sjøl sto på messe et eller annet sted ville ikke ha vært noe særlig, smiler hun.