Inga trekker folk

Kongelig åpning av Dalalåven
Nyheter

Inga Dalsegg varslet at hun hadde en overraskelse på lager til dem som kom presis klokka 13 til åpning av Dalalåven atelier.

Det var en kongelig overraskelse. - Dronningen har bestemt oss for at jeg skulle reise opp hit i ensom majestet, uttalte kongen - sjølsagt i Johan Øiestads skikkelse. For ytterligere å understreke det kongelige preget hadde kulturskolerektor Torbjørn Larsen tatt med seg trompeten og spilte fanfaren "Kongen kommer" da "kongen" kom vaggende over tunet fra Dalen.

- Det er selvsagt helt konge å få komme hit og åpne atelier på en låve. Det har jeg aldri gjort før, uttalte han før han klippet snora og erklærte Dalalåven for åpnet.

Og det var mange som hadde tatt Inga på ordet og møtt opp presis til åpning. Det er vanskelig å anslå nøyaktig antall, men vi tar sjansen på å tippe at det i alle fall var et par hundre mennesker som sto og ventet på å få komme inn og se Ingas nye arbeidsplass.

Ordfører Ola Heggem gratulerte både Inga og familien samt hele Rindalssamfunnet med å ha fått tilført et nytt trekkplaster og en severdighet som han er helt sikker på vil bidra til å trekke folk til bygda.

Han understreket at han ikke er særlig kreativ når det gjelder å finne gaver til slike anledninger, og kom fram til at det enkleste ville være å spørre kunstneren sjøl om det var noe spesielt hun trengte.

Dermed ble det kjøpt inn en allsidig gardintrapp som kan gjøres om både til stige og stillas. Det er høyt under taket i låven, så den vil helt sikkert komme godt med.

Inga sjøl takket mamma og pappa for god hjelp og støtte og ikke minst mye tålmodighet i forbindelse med innredning av låven. I en familie med sterke meninger vil ikke en slik prosess kunne foregå uten både heftige og høylydte meningsytringer.

Hun påpekte ellers at bestefar var ekstra savnet på en dag som denne. Jon E Børseth ble så glad da de fortalte at de tenkte å pusse opp låven til atelier og utstillingslokaler for Inga, og han hadde nærmest som mål å leve så lenge at han fikk med seg åpningen.

For ti dager siden døde Ingas bestefar, og det var med ekstra vemod hun tenkte på ham denne dagen.

Etter den kongelige åpningen inviterte hun alle inn for å se, og sjøl om det har vært brukt mange penger på oppussingen, har det ikke vært brukt mye på møblementet. Her har de vært flinke til å gjenbruke både 50- og 60-talls møbler, noe som går helt utmerket sammen med Ingas egen retrostil.

Under åpningen var hun iført en 50-tallsinspirert turkis kjole med hvite polkadotter og sjølsagt matchende høyhælte sko.

Det ble fullt i alle rom når alle skulle inn på låven samtidig.

- Jeg har jo hatt inntrykk på Facebook av at det skulle komme en del folk, men dette overgår alle forventninger, sier kunstneren sjøl.

Til og med et par av hennes gode kunder fra Oslo hadde startet kjøreturen på natta for å være med på åpningen av Ingas nye atelier.