Presenterer Tor Arne Moen

Høstutstilling i Finstuå.
Nyheter

20. september åpner Surnadal Kunstforenings utstilling med bilder av Tor Arne Moen i galleri Finstuå på Surnadal Kulturhus.

Tor Arne Moen (f.1966) er oppvokst på Notodden i Telemark, og er utdannet ved Kunsthøyskolen i Bergen. Han er etablert som maler i Norsk Hydros gamle industrilokaler i Notodden Næringspark siden 1992. Han har vært medlem av Norske Bildende Kunstnere fra 1994.

Tor Arne Moen laget malerier som bokomslag på Knut Hamsuns samlede verker. Maleriene ble vist en rekke steder i Norge – deriblant på Hamsuns gård Skogheim på Hamarøy.

Ekteparet Karlstad kjøpte samlingen i 1994, og bygget et permanent galleri for å huse den på Tranøy. Moen debuterte på Høstutstillingen med ett av Hamsunbildene i 1994.

Kunstneren har vært innom mange vidt forskjellige konsepter deriblant grafikk og han har et stort utvalg av figurative former for maleri, som blant annet akter, portretter, stilleben, interiører, bylandskap, landskap og forskjellige typer figurmaleri.

Tor Arne Moen er også forfatter, og har utgitt skjønnlitterære tekster i forskjellige sammenhenger. I 1998 kom novellesamlingen «Høst i sommerfuglhagen» ut på Cappelen forlag.

Høsten 2008 kom romanen «Brønnørreten» ut på Piratforlaget. Moen har vært medlem av Den norske Forfatterforening fra 2009.

(Informasjonen er hentet fra kunstnerens web-side)