Normal drift på Kvanne - Rykkjem

Fjord1 med oppdatert info. - Ikke noe feil med fartøyet.

Bildet er tatt på ferjekaia på Kvanne tidligere i kveld.   Foto: Foto: Privat

Bildet er tatt på Kvanne nå i kveld.  

Nyheter

Fjord1 melder nå at det likevel blir normal drift i sambandet Kvanne - Rykkjem i kveld. Tidligere i kveld ble det meldt at sambandet var innstilt resten av dagen.

Klokka 21.30 melder selskapet imidlertid at det ventes normal drift fra klokka 22.15 fra Kvanne.

Driftssjef for sambandet Kvanne - Rykkjem, Karstein Holm, opplyser til Driva at MF Solnør er undersøkt og "friskmeldt" etter hendelsen tidligere i kveld. Passasjerer ombord opplevde det som skremmende da ferja måtte gjøre en brå sving for å unngå sammenstøt med ferjekaia. En av passasjerene forteller om en stygg og skrapende lyd etter unnamanøveren.


- Unngikk såvidt kollisjon

- Vi var flere som ble skremt, sier ferjepassasjer på Kvanne - Rykkjem. Ferja ble i kveld innstilt.

 

- Vi hadde mistanke om at fartøyet kunne ha berørt grunnen i forbindelse med denne hendelsen, og i slike tilfeller har vi prosedyrer for å sjekke eventuelle skader. Det har sjølsagt med sikkerheten å gjøre. Men vi har nå fått klarlagt at fartøyet ikke var borti grunnen - bare at det berørte det ene landkaret på ferjekaia. Det er ingen skader verken på fartøyet eller på kaia.

Folk på stedet nå i kveld forteller at redningsskøyta har vært på stedet, samt at det har vært dykker i vannet.

- Ja, vi fikk en dykker fra redningsselskapet til å sjekke fartøyet, bekrefter Holm.

Om årsaka til hendelsen sier han:

- Det ser ut til at den ene propellen ikke har vært innkoblet. Ut over det kan jeg ikke si så mye foreløpig, vi ønsker først å snakke mer med mannskapet ombord. Vi får en rapport fra fartøyet som vi kommer til å gå igjennom. Vi vet at det ikke er snakk om noen teknisk svikt, det er ikke noe feil med fartøyet.


Innstilt resten av dagen

Fjord1 melder at ferja Kvanne-Rykkjem er innstilt resten av dagen.