Mange ville lære

Stor interesse for Ingas gresskarlykt-verksted. Se bildene.
Nyheter

Inga Dalsegg har nok mye av skylda for at interessen for gresskarskjæring er sterkt økende. Pågangen var i alle fall stor da hun inviterte til gresskarverksted i Dalalåven Atelier onsdag.

Inga starter alltid forberedelsene til Halloween i god tid, ikke minst med å skjære ut fantasifulle figurer og lykter av gresskar, noe hun etter hvert har fått mye oppmerksomhet for.

De to siste årene har Inga skåret ut gresskarlykter under direktesending på God Morgen Norge på TV 2, og i fjor også både på TV 2 Nyhetene og NRK Møre og Romsdal. I tillegg har hun hatt gresskarlyktkurs over 5 sider i bladet Nemi, samt at gresskarlyktene hennes har vært fyldig omtalt og avbildet i mange aviser og på nettsider. Mye tyder på at denne gresskarfeberen er temmelig smittsom.

Tredje året på TV2

Pressa, TV 2 inkludert, var også til stede på Dalalåven Atelier onsdag, da kunstneren inviterte til gresskarlyktverksted, der folk fikk lære seg kunsten med å skjære ut flotte gresskarlykter.

– I flere år har jeg blitt spurt om jeg ikke kan holde kurs i å skjære ut gresskarlykter. Tidligere har jeg ikke hatt plass, men nå som jeg har nytt atelier på Dalalåven stiller ting seg litt annerledes. Og responsen har vært fantastisk! Her lærer jeg dem grunnteknikken, så kan de utvikle seg videre sjøl, forteller den kreative kunstneren. .

Allerede torsdag morgen sendte TV 2 fra Dalalåven, altså det tredje året med Inga og gresskarkniven i God Morgen Norge.

Går for gull i by'n

Folk i alle aldre deltok på verkstedet, og i tillegg til stor lokal interesse, kom folk både fra Trondheim, Kristiansund og Molde. Gresskarknivene hun kjøpte inn for videresalg ble revet bort tidlig, og med mange års erfaring hadde Dalsegg naturligvis mye å lære bort.

En av kursdeltakerne er Ingas «gamle» klassevenninne fra videregående, Anne Karin Dahlen Johansen. Hun har kommet fra Kristiansund for å være med på dette, og sikter temmelig høyt.

– Havnekontoret i Kristiansund har en gresskarlyktkonkurranse gående, så jeg satser naturligvis på å vinne denne, smiler hun.

Stor produksjon

 Totalt var resultatet 35 lykter da kvelden var omme, så alle hadde med seg en fin og selvlaget gresskarlykt da de dro hjem igjen.

– Utrolig stas at så mange andre har lyst til lære dette, det er tydelig at interessen øker. Dette er noe som jeg helt klart må vurdere å gjenta, sier den fornøyde multikunstneren, som ellers kan vise til et variert varespekter. For i tillegg til alle maleri og annen bildekunst, selger hun også serveringsbrett og brikker, kort, kalendere, og kunstlys.