Med stjerner i øynene

Rindal får stjernekikketårn.

Noen av studentene som har vært med på å utvikle "Starbox", og som blir å treffe i Rindal under oppbyggingen av stjernekikketårnet uka før 17. mai.  Foto: Rindal kommune

Nyheter

Studenter fra NTNU kommer til Rindal uka før 17. mai for å bygge et stjernekikketårn - hvis alt går etter planen, ifølge plansjef Sivert Dombu.

Stjernekikketårnet kommer på plass som del av prosjekt Kultursti som skal tilby aktivitet og opplevelser for dem som bruker stien.

Tårnet skal bygges i dalen ned for Vestre boligfelt i forbindelse med opparbeidingen av sti ned til gangbrua som skal krysse elva ved Sunna. Prosjektet kommer i et samarbeid med Fakultet for Arkitektur og Billedkunst ved NTNU i Trondheim.

Tidligere har studenter fra NTNU utformet og bygget badstu og fuglekikketårn langs turstien rundt Igltjønna, og dette er altså det første bygget som kommer på plass langs den nybygde delen av Kulturstien mellom Rindal sentrum og Sunna. Rindals-Tre er engasjert til å hjelpe til med selve oppføringen av bygget.

En klasse med studenter har i et kurs våren 2015 utviklet fire ulike løsninger for utforming av tårnet. Det finnes også fire andre mulige løsninger å velge i fra et tilsvarende kurs våren 2014.

Man har falt ned på løsningen "Starbox", som består av en sponkledt kube med en åpen plattform på toppen og med innvendig trapp og innvendig ildsted. Arbeidet med detaljene er for lengst i gang, og studentene vil prefabrikere så mye som mulig i Trondheim før de kommer til Rindal for å montere "Starbox" ferdig på stedet uka før 17. mai.

Rindal kommune opplyser på sin hjemmeside at stjernetårnet ikke er innrettet mot profesjonelle stjernekikkere, men skal være et sted for opplevelser og ettertanke for folk flest, Like ved tårnet skal det etter hvert komme en trim- og aktivitetsplass med apparater bygd i samme stil.

Vi kan vel ikke helt fri oss for tanken om at det hadde nå gjort seg med et teleskop da, men det sier ikke heimesidene til kommunen noe om.