Idun Røen (16) fra Surnadal er tildelt Drømmestipendet 2015. Hun er én av tre elever fra Kulturskolen på Indre Nordmøre som var nominert.

Det er Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping som til sammen deler ut én million kroner til 100 enkeltpersoner og grupper, noe som tilsvarer kr 10.000 til hver stipendvinner.

Fra hele Møre og Romsdal var det nominert 26 kandidater i år. Kun Akershus fylke har flere nominerte enn vårt fylke.

Idun er kunstfagelev, og har vært Inga Dalseggs elev i åtte år nå. - Er det virkelig så lenge? sier hun sjøl, men når læreren sjøl sier det, må hun bare gi seg på det.

- Hva betyr dette for deg?

- Det gir motivasjon til videre satsing, og forhåpentligvis kan det medføre at jeg kan får vist fram det jeg holder på med til enda flere, sier hun.

- Og så følger det jo med 10.000 kroner da. Hva har du tenkt å bruke dem til?

- Jeg har tegneprogram på pc-en og trenger ei ny tegneplate. Ellers har jeg lyst til å utforske maleri enda nærmere, og har tenkt å kjøpe inn litt materiell - som lerret, pensler og kunstnerfarger.

- Du er jo snart ferdig med ungdomsskolen. Da står kanskje kunstutdannelse for tur?

- Njaa...jeg tenker å ta et år med studiespesialisering for å ha et grunnlag for videre studier. I framtida vurderer jeg noe i retning design, men i mellomtida har jeg jo mulighet til å gjøre noe på egen hånd også.

- Som for eksempel?

- Jeg vurderer å lage ei tegneserie. Jeg er inspirert av japansk tegneseriekunst og liker jo å fortelle historier så...

Hun viser fram noen av sine skissebøker, og viser at hun har opparbeidet et godt persongalleri allerede.

Torsdag 4. juni inviterer Kulturskolen på Indre Nordmøre til Sommerkonsert i Surnadal Kulturhus, der utdeling av diplom og sjekk til Drømmestipendvinneren er egen programpost. Det blir sjølsagt utstilling av Iduns malerier og tegninger i foajeen på kulturhuset i forbindelse med konserten.

- Hvor lenge har du sjøl vært klar over at du er Drømmestipendvinner?

- Jeg har visst det ei stund, blant annet fordi jeg skulle få tid til å skaffe glass og ramme til bildene som skal stilles ut. Jeg sto nok og hoppet av glede da jeg fikk vite det, men så har jeg også måttet holde det hemmelig fram til i dag da, smiler hun.

- Og i framtida vil kunsten ha stor plass i ditt liv?

- Ja, om mulig, har jeg veldig lyst til å kunne leve av det.