Hedret for flatbrød

- Øksendalingene har laget et fullgodt altrnativ til popcorn.

Fra venstre: Åse Torvik (Mosbøen Gård), Sylvi Listhaug, Anders Øverås (Mosbøen gård), Nina Sundqvist (Matmerk).   Foto: Matmerk

Nyheter

Mosbøen gård i Øksendal i Sunndal får Spesialitet-merket for sitt flatbrød med rosmarin. Anders Øverås og Åse Torvik fikk overlevert utmerkelsen fra landbruksminister Sylvi Listhaug.

- Dette er virkelig et kvalitetsprodukt, laget med kompetanse og masse kjærlighet, sa mat- og landbruksminister Sylvi Listhaug da hun delte ut Spesialitet-merket til Flatbrød med rosmarin fra Mosbøen gård.

- Fagjuryen ble svært begeistret for Mosbøens flatbrød med rosmarin. Det ble til og med foreslått som et fullgodt alternativ til popcorn på kino, adm. dir i Matmerk Nina Sundqvist.

Det var under merket åpningen av matfestivalen Matstreif i Oslo fredag at det eksklusive flatbrødet fra Mosbøen gård i Øksendal ble høytidelig hedret med Spesialitet-merket. Spesialitet er en kvalitetsgaranti for norskprodusert mat og drikke som viser vei til de unike smaksopplevelsene.

Flatbrødet fra Mosbøen gård lages på helnorsk kvalitetsmel fra to små møller, Kvelde og Ottadalen. Deigen kjevles så for hånd til tynne leiver, smaksettes med rosmarin og havsalt fra Aukra og stekes på takke til det blir sprøtt. Dette er et arbeid som krever mye trening og godt håndlag!

- Å få Spesialitet-merket er en fantastisk anerkjennelse for det jeg har jobbet med siden dag én – nemlig å fremme det gode og genuint norske ved produktene mine. Jeg er kjempestolt over at Mosbøen-flatbrødet nå har fått dette kvalitetsstempelet, sier Åse Torvik på Mosbøen Gård.

Matmerks hovedoppgave er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon gjennom kvalitetssystemer, merkeordninger og markedsføring. Matmerk eier merkeordningene Nyt Norge og Spesialitet samt bidrar til lovbeskyttelse av norske matskatter gjennom merkeordningen Beskyttede betegnelser.