I Surnadal gjør Senterpartiet et veldig godt valg. Når 97 prosent av stemmene er opptalt får partiet 35,3 prosent. En framgang fra sist valg på 5,4 prosent.

- Nå nyter vi valgresultatet, så fortsetter vi arbeidet med å søke støtte for ordfører seinere i dag. Velgerne har sagt at de ønsker et skifte, sier leder Nils Håvar Øyås i Surnadal Senterparti.

Arbeiderpartiet går tilbake 4, 7 prosent, men er fortsatt størst med en oppslutning på 43,6 prosent. Sittende ordfører Lilly Gunn Nyheim (Ap) ser at partiet mister ett mandat i kommunestyret, men er fornøyd med valget.

- Vi er fortsatt største parti med over 40 prosent av stemmene, sier Nyheim.

Mandatfordelinga ser ut til å bli 12 til Arbeiderpartiet, 9 til Senterpartiet, 3 til Høyre, 1. til Fremskrittspartiet, 1. til KrF og 1. til Miljøpartiet de grønne. Både Senterpartiet og Høyre erobrer ett mandat hver, Frp og Ap taper ett hver og MDG kommer inn for første gang. SV ryker ut.

Senterpartiet og Høyre har tolv representanter i det nye kommunestyret til sammen. De må ha med to av småpartiene for å ha flertall. Det samme må Arbeiderpartiet.

- Vi samarbeider med dem som vil samarbeide med oss, sier ordfører Lilly Gunn Nyheim.

Ennå kan personstemmer gi Senterpartiet nok et mandat og ett av småpartiene, høyst sansynlig KrF, kan miste sitt.