Nørsett blir ordfører

Milly Bente Nørsett (Ap) blir ny ordfører i Tingvoll. Dermed får Halsa noen utfordringer.

Innholdsrik uke Tirsdag 8. september ble helse- og omsorgsleder i Halsa, Milly Bente Nørsett (Ap) konstituert som rådmann i Halsa kommune. Tirsdag 15. september ble Sp og Ap i Tingvoll enige om at Nørsett blir ny ordfører i Tingvoll.  Foto: Gøran Rønning

Nyheter

Tirsdag kveld ble det klart at det blir ordførerskifte i Tingvoll. Milly Bente Nørsett tar over som ordfører, etter Peder Hanem Aasprang (Sp).

- Senterpartiet og Arbeiderpartiet ble tirsdag kveld enige om at Milly Bente Nørsett blir ordfører i Tingvoll kommende periode, bekrefter forhandlingsleder Einar Lund (Ap).

Dette skjer altså en uke etter at Nørsett ble konstituert som rådmann i Halsa. Hun har dermed blitt rådmann og ordfører i to ulike kommuner på en ukes tid.

Politikerne i Halsa var fullstendig klar over at akkurat dette kunne skje da Nørsett ble konstituert av kommunestyret forrige tirsdag. Men de valgte likevel å konstituere henne fram til ny rådmann er ansatt, og heller ta utfordringene når de eventuelt kom. Nå har de kommet.

For ikke bare er Nørsett midlertidig rådmann i Halsa, hun er også ansatt som enhetsleder helse og omsorg. Dermed blir det litt å ta tak i framover for Halsa kommune.

Kommunen søker for tida etter ny rådmann, der fristen er satt til 30. september.

Driva har så langt onsdag ikke lyktes med å komme i kontakt med Nørsett sjøl, men Lund forteller at hun har vært helt tydelig på at dersom hun fikk ordførervervet, så vil hun prioritere dette.

- Halsa kommune kan ikke nekte henne fritak, så de har nok noen utfordringer der framover. Milly Bente vil informere Halsa kommune i dag, onsdag, forteller Lund.

Hvem som blir varaordfører i Tingvoll er enda ikke avklart.

- Vi er enige om å møtes torsdag og fredag for å diskutere kabalen, blant annet hvem som blir varaordfører, sammensetting av nytt formannskap, gruppeleder, og så videre, opplyser Lund.

Arbeiderpartiet fikk 28 prosent av stemmene i Tingvoll, mens Senterpartiet fikk 22,6 prosent og Kristelig Folkeparti 18,3.

Fordelingen i kommunsetyret blir som følger: Arbeiderpartiet 7, Senterpartiet 6, Kristelig Folkeparti 5, Fremskrittspartiet 3, Høyre 2, Venstre 1, Miljøpartiet de Grønne 1.

Les også: Ble ny rådmann