Skal kåre bygdas storspiser

Route 66-sirkuset til Gjæra Gjøra

Verdens største og Norges eneste godkjente Route 66-arrangør er i helga stasjonert på Gjøra med hele sitt omfattende sirkus. – Lørdag skal vi kåre bygdas storspiser, sier Arve Stallvik, grunnlegger og eier av firmaet www.route66usa.info
Nyheter

Det blir mann mot okse under familiedagen på Gjæra Gjøra lørdag. Greier du å spise en biff på størrelse med biffen som The Big Texan serverer (2,2 kilo), går du rett til landsfinalen i september. Premien er en 17 dagers eventyrreise på Route 66, med landets eneste godkjente Route 66-arrangør.

- Vi stiller med gassgrill og nedtellingsklokke. Så langt har ingen av dem som har forsøkt seg greid å spise den voldsomme biffen i løpet av de tildelte 66 minuttene, men det kan være at vedkommende befinner seg på Gjøra i helga. Vi håper på flere deltakere, men setter grensa ved fem. Det er viktig å stille skrubbsulten. Da kan dette gå bra, smiler Arve Stallvik.

Hele sirkuset med to busser og fem til seks mann kommer til Gjøra torsdag og skal være der hele helga. www.route66usa.info er verdens største arrangør av Harley-turer på "Alle vegers mor". De er nå ute på en norgesturné som startet i Lindesnes 12. juli og skal ende på Nordkapp 3. august. Det er beregnet 66 timer effektiv kjøretid på turneen som har fått en voldsom medieoppmerksomhet både på tv og i de mange lokalavisene i vårt langstrakte land.

Under besøket på Gjøra skal Arve Stallvik fortelle om den unike turen tvers gjennom Amerika. Det blir også salg av diverse Route 66-effekter – og sjølsagt har turneen med seg egen trubadur. Mye tyder på at det blir egen Sunndalstur på Route 66 til neste sommer med forfatter av boka "Den store norske Route 66-boka – Guttedrømmen" og amerikakjenner Tommy Fossum som guide. Det er Stallviks firma som er utgiver av boka Fossum har skrevet om den sagnomsuste Route 66.