Kraftig Talgø-vekst

Talgøkonsernet har hatt en kraftig omsetningsvekst i 2010.
Nyheter

T-Komponent, MøreTre og Talgø Møbelfabrikk ser ut til å nå en samlet omsetning på 360 millioner kroner i 2010. En økning på 25 prosent i forhold til i fjor. I finanskriseåret 2009 hadde MøreTre og Talgø møbelfabrikk negativt omsetningsresultat. I år har de henholdsvis 14 og 25 prosent økning, mens T-Komponent øker med 34 prosent fra en økning også i fjor. Omsetningsøkningen lover også godt for bunnlinja i konsernet. Veggpanel, takpanel og royalfurua er solide bidragsytere til det gode resultatet i konsernet.

Godt år

– Alle enhetene bidrar med pluss og det går mot et veldig godt år resultatmessig for Talgøkonsernet, sier Ola Magne Nordvik, daglig leder på Talgø møbelfabrikk.

Furua fra Møre Tre opplever et oppsving i markedet. For å markedsføre Møre Royal ytterligere har MøreTre fått egen nybygd visningsavdeling i Talgøs gamle møbelfabrikk. Der vises furuas alle bruksområder fra hagemøbler via stakittgjerder og plattinger til bord- og takkledning. Avdelinga har fått stor plass og viser hus, hytte og hagemiljøer. Kundene til MøreTre er i hovedsak de store byggevarekjedene, men noe finner nok også vegen inn i Skeidar og Bohus sine vårkataloger. Foruten heimeregionen er Sør-Vestlandet et stort marked.

– Vi ønsker å gi kundene et bedre inntrykk av hva trevarene kan brukes til. Ikke bare selge planker i ferdige pakninger, sier Anita Talgø, produktutviklingssjef i Talgø.

Les mer i onsdagens Driva