Engelsk jakter norsk

Engelskmann drar til California for å finne Kallakunst.
Nyheter

Billedkunstneren Kalla Skrøvseth fra Surnadal, med sine store produksjon, har kunst over store deler av Norge, men også internasjonalt og i de fleste verdensdeler.

Fram mot 100-års jubileet i 2013 ønsker jubileumskomiteen å besøke flest mulig destinasjoner der det finnes Kallakunst. Nå starter jakten der Kalla startet sin internasjonale karriære – i California USA.

Engelsk jeger

Stan Trevaskis drar søndag til California for å prøve å lete opp steder og mulige personer som kjenner litt til historien. Carmel City med Lobos Point og Monterey, er destinasjoner galleri Kallastuå vet Kalla oppholdt seg.

Trevaskis besøkte galleriet i høst og fant Kallakunsten spennende. Han kom i samtaler med Lars Skrøvseth og Trevaskis fortalte om slekt i California og at han skulle dit for å feire jul.

- Da han ble utfordret på å lete opp Kallakunst og/eller Kallahistorie med det samme, nølte han ikke med å svare positivt, forteller Lars Skrøvseth.

Mange land

I galleri Kallastuå i Surnadal henger et maleri fra Lobos Point, rett sør for Carmel City. I tillegg er det i boka om Kalla Skrøvseth presentert et havnebilde fra Monterey – og kanskje finnes det flere bilder i Carmel City.

- Det er dette Stan Trevaskis skal se etter på sin turne, forteller Skrøvseth.

Taiwan, Pakistan og England er land der det henger Kalla. Dette vet galleriet fra avisutklipp Kalla sparte på

- Vi kjenner til destinasjoner for mange av Kalla sine kunstverk i utlandet, men noen er ukjente. Om noen kjenner til noe om disse og andre destinasjoner er jubileumskomiteen veldig interessert i nærmere info, forteller Skrøvseth.Les mer om Kallastuå i Surnadal på Drivas Kortreist-sider!

Relaterte saker: