Snø og jordras i Horrvika:

Åpner i løpet av kvelden

Riksveg 70 ved Horrvika mellom Sunndalsøra og Ålvundeid åpnes for trafikk i løpet av kvelden.

  Foto: Sigmund Tjelle

  Foto: magne Mulvik

Nyheter

- Vi er i full gang med å rydde vegen på rasstedet. Jeg tør ikke si når, men det skal ikke gå altfor lenge før vegen åpner, sier vakthavende på vegmeldingssentralen til Driva litt før klokka 21 mandag.

Det ble satt inn redningshunder for å forsikre seg om at ingen ble tatt av det 40 meter brede raset.

Raset gikk på samme sted som det enorme raset som stengte vegen i mars 2010.

- Det er en del skog som er kommet med raset. Vi må vurdere løsneområdet før vi kan si om vegen blir ryddet nå i kveld, sa Ivar Hol i Statens vegvesen i ettermiddag.

Det var klokka 16.15 mandag at hovedredningssentralen fikk beskjed om skredet.

De store snømengdene har skapt trøbbel for trafikantene flere steder rundt om på Nordmøre. En trailer fikk problemer og stengte ei tid vegen i Halsa. En trailer ligger veltet på siden ved Ålvundfossen. Også andre steder er det problemer med trafikkavviklingen. På Rød i Nesset endte en brøytebil i grøfta mandag kveld.

Hol sier vegvesenet har stengt fylkesvegen 312 (Hovinvegen) i Sunndal på grunn av rasfare.

- Vi vurderer også rasfaren på Eikesdalsvegen og andre veger fortløpende. Det er viktig at folk som må ut med bilen tilpasser farten etter forholdene. De tar ei tid å tilpasse seg glatt veg når man har kjørt så lenge på bar veg som vi har gjort i vinter. Sette ned farten, oppfordrer Hol.

Oppdaterte trafikkmeldinger finner du på www.vegvesen.no.

Sunndal kommune har lagt ut følgende melding på sin nettside:

Stengte veier: Oppdølstranda, Rv 70 (ras i Horrvika) og Hovenveien (Mæhle). Nattestengt vei (kl. 19.00 -07.30): Litledalsvegen fra Hårstad, Fjellgardsveien vurderes. Stengte anlegg: turområde, svømmehall og sporthall i Fagerhaugan er stengt inntil videre. Rasfaren er stor (4) og det er redusert fremkommelighet på veiene. Folk oppfordres til ikke å ferdes unødvendig ute og langs vei. Situasjonen vurderes fortløpende og informasjon blir lagt ut på hjemmesida. Hovenveien (Mæhle) blir nattestengt fra klokken 19.00 til 07.30.