Kjendis ber til Tupper

Den tidligere TV 2 stjernen, Lene Elise Bergum, kommer for å ha tupperwareshow i Surnadal.
Nyheter

I dag er Bergum innkjøper i Mestergruppen. Tidligere var hun en kjent og kjær skuespiller. Mest kjent for de fleste fra Hotel Cæsar på TV 2. Men debuten på film kom allerede i 1993, i den norske grøsseren «Hodet over vannet». En meget god norsk film. 40-åringen forlot tv og filmarbeid i 2005.

Til helga kommer hun til Surnadal for å ha Tupperwareparty på Vårsøg Hotell.

– Vi skal lage sushi. Utrolig gøy og enkelt med rett redskap. Videre blir det konkurranser og auksjon. Jeg gleder meg, sier Bergum til Driva.

Den tidligere skuespilleren er kjent med Surnadal. Før hun gikk til Mestergruppen som innkjøper for verktøy jobbet hun som distriktssjef for Talgø i Østnorge i fem år. Tupperware er hennes hobby, hennes feminine alibi til et yrke som kan oppfattes maskulint, samtidig som det gir henne mulighet til å komme i direkte kontakt med mennesker. Kanskje er salgsshowet også en liten link til skuespilleren og skuespillerlivet.

– Noen synger i kor. En gang i uka selger jeg Tupperware og holder show. Det gir meg energi og overskudd i hverdagen, sier hun.

Selger

Å være selger kan sammelignes med det å være en god skuespiller. Bergum er vant med salg. Som hun sier, hun startet med å selge seg inn som skuespiller, senere har hun hatt selgerjobb og nå er hun innkjøper.

– Å være en god selger er personavhengig, men en blir ikke en god selger om en ikke tror 100 prosent på produktet, sier Bergum.

Pause

Etter sin andre runde med hotell Cæsar fant Bergum ut at det var tid for sceneskifte. Hun elsket skuespillerjobben, men ikke alt som fulgte med. Å bli gjenkjent plager henne ikke, men det å skulle stille opp og by på seg sjøl til enhver tid, på røde løpere og i diverse tvshow, ble for mye. Men hun holder døren åpen for sitt gamle yrke når hennes fire årige sønn blir eldre.

– Å skulle by på seg sjøl til enhver tid er ikke så spennende. Å gå på rød løper er ikke meg, sier Bergum.

Karriere

I 14 år livnærte hun seg som skuespiller før hun gikk over til selgeryrket. Å ha et kjent fjes kan være til hjelp, men også til hinder, om de oppfatninger folk har om den de tror skuespilleren er, ikke stemmer med den de møter i virkeligheten. Likevel føler hun seg tatt alvorlig som aktør i det private næringsliv.

– Folk er flink til å skjelne mellom fiksjon og virkelighet. Mange skuespillere har jobb på si. Bare et fåtall i Norge kan leve av skuespill, slik jeg gjorde i 14 år, sier Bergum.