Åpnet paintballbane

Kvanne/Todalen paintballklubb inviterer til skogsbane.
Nyheter

Hjertet slår så det dunker i ørene. Adrenalinet pumpes rundt i blodet. Svetten i panna bak maska får det til å dugge på glasset. Synet snevres inn. Noe rører seg lenger fram på banen. Skudd fyker av gårde. Smellene slår tilbake fra en dekning lenger framme. Der kommer en arm i været. En motstander er truffet. Så smeller det igjen. Denne gang kjennes en sviende kløe i ryggen. Du er truffet.

Slik kan det oppleves å spille paintball. Muligheten til å oppleve sporten finnes nå i Surnadal. Onsdag var det offisiell åpning av skogsbanen på Kvanne.

– Nå har vi kommet til enighet med en hyttenabo til banen om bruken, så nå kan vi glede oss over å endelig få åpnet banen offisielt, sier leder Eirik Johansen i Kvanne/Todalen paintballklubb som står som eier og driver av banen.

Surnadal kommune støtter banen med 10.000 kroner, Surnadal Sparebank med 5.000 og Talgø med 2.000 kroner. Klubben har også fått 25.000 kroner fra Frie fond. Kommunen og de to sponsorene mener det er viktig å støtte lavterskeltiltak for alle grupper ungdom. Åpningsdagen på Kvanne var 30 stykker møtt fram. 20 av dem spilte. Spillerne var fra ti år og oppover.

– Dette gir ungdom aktivitetsmulighet utenom organisert idrett, sier kultursjef Lilly Husby i Surnadal kommune.

Hun var sammen med Liv Dalsegg fra Surnadal sparebank til stede på åpningen. De spilte ikke, men lover å komme tilbake på jentekvelder paintballklubben legger opp til. Åpningsdagen nøyer de seg med kaffe og kaker, sponset av Johansen Bakeri og Rema 1000.

– Banken støtter alt som bidrar til aktivitetsmangfold og som er et tilbud for alle, sier Dalsegg.

Banen er åpen i helger eller ved henvendelse til Eirik Johansen.