Inga på "God morgen Norge"

Onsdags morgen kan du se Inga Dalsegg på TV 2s "God morgen Norge", der hun skjærer ut motiver på gresskar.

Inga Dalsegg med gresskar hun har skåret ut motiver på. Nå skal hun skjære gresskar på bordet til Finn Schøll i tre timer onsdags morgen. Foto: privat 

Nyheter

Den lokale kunstneren har alltid hatt en forkjærlighet for gresskar og det å lage kunst ut av dem.

– Jeg har holdt på med dette i 15 år, så det er litt rart at de får så mye oppmerksomhet nå, smiler hun. Hun blir å se ved bordet til Finn Schjøll på TV 2 tidlig onsdag.

Viden kjent

Det startet i forrige uke da NRK Trøndelag hadde ei sak om henne og «Norges vakreste gresskar» på nettavisa. Deretter ballet det på seg.

– Nationen ringte og ville ha et intervju til onsdagens avis denne uka. Så ringte tv 2 med forespørsel om jeg ville stille opp på frokostsendingen og skjære ut gresskar på direkten onsdags morgen.

Hun står tirsdag på farten til Oslo.

– Jeg må reise i dag og overnatte på hotell, for det blir for seint å reise onsdagsmorgen.

Kunst av gresskar

Hun har noen planer om hva hun skal gjøre på frokostsendingen. Hva hun skal ha på seg har vært en kilde til litt grubling; hun må være litt fin, men samtidig skal hun grave i gresskar, så hun har kommet fram til en genser med halvlange ermer på.

Hun er litt spent på hvordan det blir å stå opp klokka fem, da hun normalt aldri står opp før klokka sju.

Inga begynte med å lage kunst ut av gresskar da hun bodde i England. Hun flyttet tilbake til Norge i 2003. I 2007 hadde hun fem sider i tegneseriebladet Nemi, med tema halloween og gresskar, der hun viste leserne hvordan de kunne overføre motiv til gresskar.

På lufta tidlig

- Frokost-TV er fra klokka fem på sju til ti, og jeg tror det blir fra halv åtte til ti jeg er på lufta. Wencke skal lage mat av gresskarkjøttet og noen skal lage borddekorasjoner til halloween, mens jeg skjærer ut gresskarene. Det blir litt fram og tilbake mellom disse momentene, forteller Inga. Hun er ikke vant til å skjære ut gresskar under tidspress. Vanligvis bruker hun flere timer på arbeidet, spesielt på de mest avanserte motivene.

– Det raskeste jeg har gjort foreløpig er halvanna time. Utfordringen på tv blir å være rask og lage noe bra, samtidig som det skal være noe som er overkommelig for andre å sette i gang med.

Les enda mer om Inga og kunsten hennes i papiravisa av Driva onsdag!