Cecilie Skog kommer

Cecilie Skog kommer til Norsk Vandrefestival, 2. august i år, ifølge en fersk pressemelding .

EVENTYRER Cecilie Skog har i løpet av de siste 10 åra blitt en av verdens mest profilerte og meritterte eventyrere. I sommer kommer hun til Surnadal og Norsk Vandrefestival. Foto: Privat. 

Nyheter

Cecilie Skog kommer til Norsk Vandrefestival 2. august i år, skriver styreleder i Norsk Vandrefestival, Ragnhild Godal Tunheim i en pressemelding tirsdag. 

Ellers lyder pressemeldingen slik: "Skog har en enorm formidlingsevne og inspirerer enhver til naturglede! Dette passer godt til festivalens grunnverdier; natur, kultur og folkehelse.

Norsk Vandrefestival arrangeres 2.-4. august. Hovedbasen i år blir i det unike natur- og kulturrommet Svinviks Arboret i Surnadal. Dette er et sted med et konsentrat av fantastiske muligheter i natur, fra fjord til fjell!

Gleden over å leve ut drømmene

Cecilie er en kjent eventyrer og har lagt mange krevende ekspedisjoner bak seg. Hun er en avholdt og profilert foredragsholder, men det er ikke først og fremst prestasjonene som står i fokus når Cecilie forteller om turene sine. I sine foredrag formidler hun en genuin og enorm glede over å ha muligheten til å leve ut sine innerste og største drømmer.

Cecilie har en egen evne til å binde publikum til seg gjennom en levende, livlig og inspirerende fortellerevne, og på denne måten tar hun også publikum med seg inn i naturen.

I tillegg til å formidle livsglede og naturopplevelser snakker Cecilie om det å sette seg mål, og hvordan forberede seg både fysisk og mentalt i forkant av de store og krevende turene. Som jente har hun måttet finne nye løsninger på problemer som hennes mannlige kollegaer ikke har, og har måttet tenke utradisjonelt for å klare å snu tilsynelatende ulemper om til fordeler for seg sjøl.

Hovedbase i Svinviks Arboret

Sjøl om Cecilies prestasjoner er forbundet med mye slit og hard jobbing, er det først og fremst naturopplevelsene hun ønsker å formidle. Det er dette som har gjort at publikum har trykket henne til sitt bryst og stadig kommer tilbake for å høre henne fortelle om nye turer.

Foredraget finner sted i vår flotte tipi som i år settes opp i Svinviks Arboret.

Norsk Vandrefestival har flere nyheter og godbiter på lager!

Hold av helga 2.-4. august, vi lover innholdsrikt program med mye å velge i!

Norsk Vandrefestival arrangeres i år for 4. gang. I fjor hadde festivalen 2000 besøkende, og hovedbasen var da lagt til Igeltjønna i Rindal".

Mer om Cecilie:

Cecilie har i løpet av de siste ti åra blitt en av verdens mest profilerte og meritterte eventyrere. Hun har blant annet vært på samtlige av de høyeste fjellene på de syv kontinentene, de såkalte "Seven Summits", samt flere andre høye topper.

I 2003 besteg hun Cho Oyu alene, uten ekstra oksygen, som første norske jente på en 8000-meter topp. I 2004 besteg hun Mount Everest, i 2006 stod hun på Nordpolen etter 49 dager over havisen. Noe som resulterte i at hun ble den første kvinnen i verden som hadde vært på alle de høyeste fjellene på de syv kontinentene, samt å ha gått til Syd- og Nordpolen (The Grand Slam). Cecilie er fortsatt den eneste jenta i verden som har gjennomført denne bragden.

13. November 2009 bega Cecilie seg ut på en svært strabasiøs tur. Sammen med sin turkamerat Ryan skulle hun krysse Antarktis på kontinentets første "unsupported-ekspedisjon", og det uten å motta hjelp underveis. Over 1800 km og 70 dager senere nådde dem målet på den andre siden av kontinentet.