Inga-kunst på lys

Inga Dalseggs kunst blir nå å finne på stearinlys fra Løiten.
Nyheter

Inga Dalsegg har inngått avtale med Løiten Lys om å bruke motiver fra hennes kunst på stearinlys.

- Bakgrunnen for at jeg kom på ideen var blant annet at vi var innom Løiten Lys på en ferietur, og at mamma alltid har samlet på stearinlys, forteller rindalskunstneren. Dessuten konstaterer hun at lysfabrikken har stands rundt om på alskens messer og at lysene dessuten selges i en mengde butikker.

Det har vært en prosess for å komme fram til de rette motivene, hvor skarpt trykket på lysa skal være og hvor mye av lysa som skal dekkes av bildene. Her har også butikksjefen ved Løiten Lys hatt et ord med i laget.

- Om salget går bra med de seriene vi allerede har laget, kan lysa få flere motiver i framtida, sier Inga Dalsegg.

En del av avtalen er at lysa skal utstyres med en etikett med kunstnerens nettadresse, og sjølsagt at hun får en liten andel av fortjenesten. Men det er ikke det viktigste for Inga i denne sammenhengen.

- Jeg skal fortsatt leve av kunstnen og ikke av salg av stearinlys. Men jeg håper dette kan virke som en reklameplakat og bidra til å gjøre enda flere oppmerksomme på min kunst, sier hun.

Sjøl har hun også kjøpt inn et parti av disse lysene. Dem skal hun blant annet markedsføre under MC-messa i Rindalshuset i slutten av april. Der har hun også fått i oppdrag av Rindal MC-klubb å male på en bensintank til en motorsykkel. Ingen skal kunne påstå at Inga Dalsegg ikke er en allsidig kunstner.