Nordisk gull til Kraftkar

Kraftkar ble i helga kåret til Nordens beste blåmuggost under Nordisk Ostefestival i Danmark.

Gull: Kraftkaren til Tingvollost. 

Nyheter

Med 11,6 poeng henviste Tingvollost sine nordiske naboer Svedjan Blå (Sverige) og Kastrup (Danmark) til henholdsvis sølv og bronse med en 14 mnd lagringsvariant.

- Fantastisk gøy. Dette viser at det lages ost av internasjonal kvalitet i Norge, sier meieribestyrer i Tingvollost, Egil Smith-Meyer.

Som kategorivinner blant blåmuggostene gikk Kraftkar dermed videre til kåringen av Nordens beste ost, hvor Kraftkaren havnet på andreplass bak Skallingen fra Danmark.

Totalt deltok 62 ysterier på Nordisk Ostefestival i regi av Kulinarisk Sydfyn med sine 15000 besøkende. Kraftkar vant gullmedalje under samme arrangement i 2011, samme år som de også vant et oppsiktsvekkende gull under World Cheese Awards i Storbritannia.

- Etterspørselen gikk fullstendig gjennom taket den gangen. De to siste årene har vi derfor brukt til å utvide kapasiteten, forteller Smith-Meyer som i dag har omkring 6000 Kraftkarer på lager.

Tingvollost er et familiedrevet gårdsmeieri lokalisert i Tingvoll kommune. I fjor ystet familiebedriften 20 tonn ost med håndmakt, basert på kumelk fra egen gård. Kraftkar selges i dag via nærmere 100 butikker over hele landet, samt til hoteller og restauranter.