Venter på melketank

Tine jobber med å få ut melka med båt fra Todalen allerede i helga.

BOA Heimdal. 

Nyheter

Rundt 6.000 liter melk er tømt ut fra de fem melkeprodusentene i Todalen siden bygda blei isolert etter raset onsdag. Nå melder Håvard Halset i Todalen Bondelag Tine jobber med ei løsning på problemet.

Tine kjører inn en tank til dalen bøndene kan pumpe melk i og kjøre til en større tank som blir stående ombord i en båt og går inn og ut fjorden to tre ganger i uka.

-Tankene er ikke problemet, Tine jobber med å finne en passende båt, og da kan vi levere melk allerede lørdag kveld, sier Halset.

Kommer landgangsfartøyet på plass mandag kan mye være løst også for melkebøndene. Ellers var de raskt oppe med nødstrøm etter raset og Halset roser Oddvar Mikkelsen og Surnadal bondelag for deres innstats med å samle sammen og sende inn nødaggregater.

- Dyra har hatt det bra og blei melka bare en time seinere enn vanlig onsdag. Nå tror jeg også alle her inne har kjøpt seg egne aggregater, så vi er beredt om det skjer en gang til. Det har vært noen strømbrudd de siste åra, sier Halset.

En løsning på frakt av melketank inn og ut av Todalen kan være slepebåten BOA Heimdal som er tilgjengelig for frakt av varer og materiell.

- Vi trenger bensin og matvarer til butikken etterhvert og slepebåten har sagt seg villig til å hjelpe, sier Halset.