Skjærer gresskar på TV

Inga Dalseggs gresskarkunst har forlengst blitt landskjent. I forbindelse med Halloween kommer hun både på TV2-nyhetene onsdag kveld og God Morgen Norge på TV2 torsdag morgen.

Filmfotograf i TV2, Bjørnar Helliesen, får med seg at Inga har kommet seg gjennom det tjukke skallet til gresskaret "George". 

Det var et slit, men endelig kan vi se hvordan det ser ut i "Georges" indre. Der er det stort sett mat. 

Nyheter

Onsdag har Inga Dalsegg TV2 på besøk med journalist Heidi Venæs og filmfotograf Bjørnar Helliesen. De lager innslag til TV2-nyhetene der vi får se Inga skjære ut gresskaret "George" som Nathan Lediard har dyrket fram spesielt for henne. Innslaget sendes på 21-nyhetene onsdag kveld.

Gresskaret er med sine 49 kilo det største Inga har gått løs på noen gang. Vi fikk være flue på veggen da hun strevde seg gjennom det 20 centimeter tykke skallet for å komme inn til den myke, spiselige kjernen i gresskaret.

Etter at "George" har fått sitt motiv på plass, setter Inga seg i bilen for å kjøre til Værnes for å ta flyet til Oslo. Torsdag morgen må hun nemlig stå opp klokka halv 5 for å rekke å sminkes til direktesending i God Morgen Norge på TV2. Det er strevsomt å være Norges mest profilerte gresskarkunstner når Halloween står for døra.

- Dette er jo egentlig bare hobby for meg. Jeg kunne ikke begynt å male Jack Sparrow og A Nightmare Before Christmas etter filmplakater. Det ville blitt for mye kitch, men det er befriende å kunne gjøre noe sånt med gresskar for moro skyld, sier hun.

Egentlig kunne hun tenke seg litt bedre tid til å slappe av med å skjære ut noen gresskar helt for seg selv - fjernt fra verdens oppmerksomhet og tv-kameraer, men den muligheten må hun nok skyte en hvit pil etter.

Vi kommer tilbake med mer i Drivas fredagsmagasin.