Med Inga på tapeten

Torsdag ble et gigantisk julekort oppmontert i gangen ved Coop Mega på Skei.

Inga XL Den juledekorerte veggen er et samarbeid mellom Bjørn Fjelnset og EB Video (t.v), kunstner Inga Dalsegg, og fotograf Nathan Lediard. Lediard fotograferte Inga og laget julekortet, mens EB Video trykket det på tapet og dekorerte veggen med det. Nå kan alle som passerer inn og ut hovedinngangen ved Coop Mega på Skei se kunstneren fra Rindal i XL-format. 

Nyheter

Det er EB Video  i samarbeid med Lediard Foto som står bak det enorme julekortet på 4,5 x 2,8 meter, med motiv fra kunstner Inga Dalseggs julekort.

- Googlesøk på store julekort ga ingen treff, verken i Norge eller utlandet, så da er dette kanskje Norges største julekort? smiler kunstneren Inga Dalsegg, som i år fikk fotograf Nathan Lediard til å fotografere seg og lage julekort til henne for tredje året på rad.

Det vil si, denne fototapeten er vel strengt tatt ikke et julekort lenger, men et forstørret julekortmotiv, trykt på tapet og klistret på veggen. Men et stort og fint julemotiv er det i alle fall.

- Det har nesten blitt en tradisjon å lage julekort til Inga. Ingen jul uten Inga, ler Lediard.

Samarbeider

Det er EB Video som har forstørret motivet og produsert kortet som fototapet.

- Vi samarbeider om enkelte ting innimellom, og da Bjørn Fjelnset og EB Video var på jakt etter en vegg og et motiv for å vise fram fototapetproduktet sitt, tok han kontakt med meg, forteller Nathan Lediard.

De tok et møte sammen og endte opp med Inga's julekort, og fikk straks tillatelse fra en superpositiv kunstner. Og etter en telefon til Per Lyder Røv i Norutbygg, som syntes dette var en god ide, fikk de grønt lys for denne veggen inn til venstre for hovedinngangen til Coop.

Da fototapeten ble montert torsdag var det flere kunder som stoppet opp og beundret veggen. Noen tok seg en prat med kunstneren også, og uttrykte sin begeistring, både for henne og den nypyntede veggen.

- Jeg pleier å sende julekort til alle kunstkjøperne mine. Men nå som det pryder hele veggen her i tillegg, får alle glede av det, og det er hyggelig. Artig at folk som stresser med julehandelen kan stoppe opp og se på dette, slik at de blir i godt humør, sier Inga, med et fornøyd blikk på den juledekorerte veggen.

Permanent fototapet

Veggen vil fortsatt være dekorert med fototapet også etter nyttår, men da med et annet motiv.

 - Artig å se hva de kan få til med fototapet, det er mange muligheter, fastslår kunstneren.

Dert hører også med til historien at det var 19 minusgrader den dagen bildet ble tatt hos en sykemeldt Inga, hjemme i Rindal.

- Tungt medisinert og med 19 minus var det ikke så enkelt å få fram et naturlig smil, smiler hun.

- Fingrene satt fast i kamerastativet og jeg måtte skrape is av kameraet, supplerer fotografen.