Tilbake til Egypt

Forfatteren Gunn Marit Nisja fra Sunndal har skrevet kontrakt med Juritzen Forlag om en trilogi.

Ny bok: Gunn Marit Nisja fra Sunndal kommer med ny bok til høsten - den første i en trilogi.  

Nyheter

Og nå går turen tilbake til Egypt, som hun også skrev om i debutromanen "Naken i hijab". En roman som er kommet i et samlet opplag på 20.000 eksemplarer og som Nisja ble nominert til Bokhandlerprisen for.

– Dette har egentlig vært planen hele tida, å vende tilbake til Egypt, smiler hun.

Nisja røper at hun har hatt bøkene og handlingen i seg lenge. Men legger til at hun ønsket å «få ut» historien om Porselenspiken før hun tok leserne med tilbake. 

De tre bøkene vil bringe tre frittstående historier, men handler om de samme menneskene.

– Leseren blir kjent med hver enkelt og hvordan de utvikler seg over tid.


Nisja er allerede ferdig med førsteutkastet til den første boka, og har også grunnskissen klar for de to neste.

Den første boka skal hete «Olivensteinen». Den handler om det familiedrevne vertshuset «Tree of Life» ved Gizapyramidene. Et hus med to personligheter.

 Eieren «Mo» er den perfekte vert; vittig, kunnskapsrik og tjenestevillig, og turistene trekkes til huset som har Egypts flotteste utsikt. På samme tid er «Mo» familiefar og verner godt om familiens – og spesielt dattera Hodas -– ære.

Vertshusdattera Hoda er oppvokst som guttejente – som spilte fotball og red på hest med brødrene. Livet har endret seg radikalt nå som hun er blitt gammel nok til å gifte seg, og faren hjelper henne med å finne passende kandidater blant sine forretningsforbindelser. Men når Hoda endelig forelsker seg, er det ikke i en av frierne sine – men i en annen jente, Sabrin, som er ansatt i huset.


– Ideen til handlingen i boka fikk jeg da jeg sjøl var i Egypt. Jeg diskuterte homofili med en del unge menn, som alle kjente til slike forbindelser mellom menn – sjøl om homofili er forbudt ved lov i Egypt. Men da jeg stilte spørsmål om forhold mellom kvinner, fikk jeg den samme reaksjonen hver gang; da ble de forbannet over at jeg kunne antyde noe slikt om deres kvinner. Det trigget nysgjerrigheten min. Hvordan oppleves det innenfra? Hvordan vil det være for en ung jente å forelske seg i en annen jente – når hun ikke engang vet at slikt forekommer?

Hoda blir hovedpersonen gjennom alle de tre bøkene, forteller Nisja.

Forfatteren sier at hun er takknemlig for tilliten fra forlaget.

– Ja, de har stor tro på meg og tillit til at jeg skal levere. Det føles veldig godt. Det er litt press – men det er positivt press. Forlaget sier at de har store forventninger – redaktøren min har sagt at dette blir min beste bok så langt.