Vant Bikini Fitness

Beseiret helseplager.

Elisabeth Bolme gikk fra rygg og bekkenplager til å gå til topps i Bikini Fitness i helga, og er takknemlig for å ha treningsstudioet til Bakken Helse i umiddelbar nærhet. 

Elisabeth Bolme, lykkelig over å kunne løfte pokalen i været som vinner i sin klasse av Bikini Fitness i Sandefjord Open. Foto: treningsforum.no, Joachim Pedersen. 

Nyheter

Mange har fordommer mot fitnesskonkurranser og ser det nærmest som jåleri og kroppshysteri.

For Elisabeth Bolme fra Rindal ble treningen en livsnødvendighet.

Hun har slitt med store plager i rygg og bekken i flere år, og bekkenplagene forverret seg etter to svangerskap.

For to år siden fant hun ut at hun skulle begynne å trene – og fikk en kraftig låsing i bekkenet.

– Det blir gjerne sånn når ikke alt i skjelettet er på plass når du begynner å trene, sier hun.

Dermed gikk hun inn i et år med behandlinger hos kiropraktor kombinert med trening. Om hun kunne føle seg litt bedre i perioder, fikk hun flere tilbakefall og livet var mye preget av smerter.

– Når jeg ser tilbake på dette nå, angrer jeg på at jeg ikke holdt meg litt bedre i form både før og under svangerskapet, sier hun.

Se flere bilder og video av kåringen her.


Vendepunktet kom for et års tid siden ved at hun fikk personlig trener.

– Gunnar Strand Jakobsen i Trondheim driver med online coaching for alt fra vanlige mosjonister til fitnessutøvere over hele landet, forteller hun.

Sjøl tok hun noen turer til Trondheim for å få veiledning, men konstaterer at hun egentlig ikke hadde trengt det.

Å følge et treningsprogram basert på online veiledning krever høg grad av sjøldisiplin, men Elisabeth fulgte programmet til punkt og prikke.

– Å få personlig trener har helt klart vært en av de beste investeringene jeg har gjort. Her fikk jeg helhetlig oppfølging der treneren fant øvelser som passet kroppen min og mine plager, forteller hun.

Etter tre måneder følte hun at hun hadde fått så gode resultater at hun fikk lyst til å begynne å trene fitness. Dermed fikk hun en ny trenings- og kostholdsplan å forholde seg til.

– Treningen har etter hvert blitt den store hobbyen og interessen min. Jeg fikk en mye bedre hverdag, og en stram kropp ble bonusen, sier hun.

Nå er hun takknemlig for å ha så kort veg til treningsfasilitetene hos Bakken Helse.Hun har med andre ord trent skikkelig bare trekvart år før hun fant ut at det kunne være gøy å melde seg på e fitnesskonkurranse.

Da ble det altså Sandefjord Open sist helg. Klassene er inndelt etter høyde på utøverne, og Elisabeth stilte sjølsagt som debutant.

Av 12 utøvere i klasse debutant minus 168, gikk hun altså helt til topps.

– Det var en utrolig god følelse å vinne. For meg var det jo allerede en personlig seier å være såpass funksjonsfrisk at jeg kunne melde meg på konkurransen, sier hun.

Lørdag tar hun med seg familien på Oslo Grand Prix, der hun ikke er debutant lenger. Uansett kan det bli en god plassering.

Siden er hun usikker på satsingen framover med tanke på alt hun må forsake av tid med familien og andre ting.

Uansett må hun fortsette å trene for ikke å få igjen plagene i rygg og hofter. Hun er fremdeles avhengig av behandlinger hos kiropraktor, men ikke like ofte som før.

- Hvis jeg skulle komme på tanken å melde meg på en fitnesskonkurranse igjen, trenger jeg ikke så veldig mye ekstra trening. Det kan helt sikkert bli fristende, smiler hun.