Steinar Lorås Sæter (t.v.) på Dressmann har merket stor trafikk av kvinnfolk som ønsker å bytte klærne til mannen sin tredje juledag. Foto: Helle Gannestad

Tredje juledag er kjent som den store byttedagen. Handelsstanden i Sunndal opplevde ikke det store byttepresset mandag, men litt bytting ble det. Det er forskjell innenfor bransjen når det kommer til bytting. Klesbransjen merker spesielt at ikke alle julegavene var i riktig størrelse eller farge. Dressmann hadde godt salg i tida før julaften, og ikke overraskende var det flere som kommer innom for å erstatte julegavene:

- Det er mest kvinnfolk som har kommet innom for å bytte julegavene til mannen i en ny størrelse. Det er nok mange som har kjøpt for små klær i år, forteller Steinar.

Både eldre og unge virker som de er enige i at det er greit å bytte julegaver. Driva snakket med de tre tenåringene Karoline Sund Ekren, Karoline Øverlie Edøy og Anne Måløy. Selv var de i AMFI Sunndal for å bruke penger de fikk til jul, men de syns det er helt greit å bytte gaver:

- Jeg vil heller at venninna mi bytter til noe hun blir glad for, enn at hun får noe hun ikke bruker, sier Sund Ekren.

Les mer i Driva onsdag.